1. Drielaags vochtregulerende waterbed tijk
De tijk zorgt voor een buitengewone zachtheid en maximale vochtopname. De onderlaag is een sterk en elastisch katoen. De vulling bestaat uit een gesiliconiseerde holle vezel. De toplaag is gemaakt van stretch katoen.

6. Stevig verankerde fibermatten
De fibermatten zijn samengeknoopt met koorden en vastgezet aan rubberen ankers aan het bodemvinyl, zodat ze niet kunnen verschuiven of dubbelklappen.

 

11. Handige thermostaat
Met de thermostaat stelt u gemakkelijk de juiste temperatuur in. Daarnaast beschikt de thermostaat over tal van handige functies

 

2. Handige, deelbare waterbed tijk
Vanaf breedtemaat 160 cm is het bovendeel van de tijk deelbaar met een rits. De tijk is wasbaar op 60 graden. De deelrits is afgedekt met een zachte bies en niet voelbaar.  

7. Spanningsloze lasnaden
De lasnaden zitten aan de onderkant, vijf cm uit de zijkanten. Zo is er geen spanning van het water direct op de lasnaden. De naden zijn op basis van de nieuwste hoogfrequent lastechniek gesealed. 

12. Vormvaste schuimrand
De schuimrand is gemaakt van schuim met een densiteit van 40 kg/m3. Dit biedt optimale ondersteuning aan het watermatras en voldoende comfort bij het in- en uitstappen.

3. EuroStretch vinyl watermatras
Het watermatras is gemaakt van 0,6 mm dik premium virgin EuroStretch vinyl. Dit heeft een hoge lucht- en waterdichtheid en is uitermate sterk en elastisch.

8. Speciaal bodemvinyl
De onderkant van het watermatras is gemaakt van warmtebestendig vinyl. Dit vinyl heeft een ideale warmteoverbrenging aan het water. Dit zorgt voor een minimaal energieverbruik en voorkomt het uitharden van het vinyl.
13. Uitgekiende gewichtverdeler
De gekruiste gewichtverdelers zorgen samen met de plinten voor een optimale verdeling van het gewicht van het gevulde waterbed. Ze zijn gemaakt van 16 mm vezelplaten en voldoen aan de E1 norm (lage formalyde-emissie) voor de interieurbranche (CE).

4. Vulopening en Air Remove System
Het watermatras is voorzien van de originele BlueMagic® vulopening. Deze garandeert een water- en luchtdichte afsluiting.

9. Ultradunne verwarming
De verwarmingsmat van de verwarming is gemaakt van ultradunne, flexibele warmtefolie. Dat garandeert een lange levensduur. Hoogwaardige en volledig gecertificeerde (GS-TÜV-VDE-CE).

 

14. Luxe afgewerkte hoeken
De aluminium grip-corner verbindt de bodemplinten in de hoeken met elkaar. Dankzij het klemmechanisme kunnen de hoeken zonder te schroeven eenvoudig worden vastgezet aan de plinten.

5. Stabiliserende fibermatten
In het watermatras zitten fibermatten, gemaakt van polyvezel. De polyvezels in de matten hebben een grote veerkracht door hun veervormige vorm. De fibermatten zijn onderling thermisch verbonden wat een lange levensduur garandeert.

10. Sterke veiligheidsvoering
De veiligheidsvoering loopt om de schuimranden heen en vormt een waterdichte opvangbak. De veiligheidsvoering is gemaakt van hetzelfde vinyl als het watermatras en heeft verstevigde hoeken.

 

15. 5 Jaar garantie
De extreem hoge kwaliteitseisen van het Eurowaterbed, resulteren in een 5-jarige garantie periode op waterbedden.  

 

Mono of Duo Systeem.
Een mono systeem bestaat uit één groot watermatras waar 2-personen op slapen. Kiest u voor een duosysteem, dan heeft u dus twee afzonderlijke watermatrassen en twee verwarmingselementen waarvan de temperatuur afzonderlijk van elkaar is te regelen. Per watermatras kunt u de stabilisatie kiezen. Elke watermatras is dan, afhankelijk van het lichaamsgewicht, optimaal afvulbaar. Bij een duosysteem voelt u geen naad in het midden.

Stabilisatie
De stabilisatie van het waterbed heeft alles te maken met het dempen van de deining. De stabilisatie wordt geregeld door fibermatten in het watermatras. Hoe meer van deze matten, hoe hoger de stabilisatiegraad en hoe sneller het watermatras de deining dempt. Kom proef liggen in een van onze showrooms en laat u adviseren.