Wat is een Softside Waterbed? 
Antwoord: Bij een Softside Waterbed ligt het watermatras omsloten door een polyether schuimrand. Het Softside Waterbed kan vrijstaand geplaatst worden of als inbouw in een bestaand ledikant. Door de polyether schuimrand is het in- en uitstappen net zo eenvoudig als bij een normaal bed. Een ander voordeel is het energieverbruik van het waterbed. Door de isolerende polyether schuimrand en minder water dan bij een hardside, is het stroomverbruik met meer dan 50% teruggelopen ten opzichte van een hardside waterbed. Klik hier voor onze Softside Waterbed Modellen.


- terug naar vragen -

Wat is een Hardside Waterbed?
Antwoord: Bij een hardside waterbed ligt de waterzak in een ledikant (houten bak) waarbij de zijkanten van het ledikant de zijwaartse druk van het watermatras opvangt. Het in- en uitstappen is, door de houten rand, niet zo eenvoudig als bij een Softside Waterbed evenals het opmaken. Een groot nadeel is het energieverbruik, doordat de watermatras in een niet geisolerende bak ligt is het energieverbruik vele malen hoger dan bij een Softside Waterbed.


- terug naar vragen - 

Wat betekent een veel of weinig gestabiliseerd watermatras?
Antwoord: De mate van stabilisatie bepaalt de deining van het waterbed. Het waterbed moet zó gestabiliseerd worden, dat de beweging van het water geremd wordt en het ligcomfort ideaal is. Hoe minder gestabilisseerd het waterbed is, hoe langer het ' nadeint' . Een ongestabilseerd waterbed deint ongeveer 12 seconden na. Een maximaal gestabiliseerd waterbed deint 1 seconde na. Het waterbed wordt gestabiliseerd door het zogenaamde ' floating system' : horizontale fibermatten binnen in het vinyl matras.


- terug naar vragen -

Wat is beter, één watermatras of twee aparte watermatrassen?
Antwoord: Bij een gewichtsverschil tussen beide partners van meer dan 15 kg, wordt een duosysteem ( twee aparte matrassen) aanbevolen. Bij het duosysteem hebben allebei de 'slapers' een eigen watermatras. Tussen de matrassen zit een schot . Door dit tussenschot wordt de beweging, die zich kan verplaatsen van de ene naar de andere kant, voor het grootste deel voorkomen. Met een duosysteem creërt u individueel ligcomfort. Het water kan optimaal op ieders eigen gewicht worden afgevuld. Voor de beide matrassen kan een aparte stabilisatie gekozen worden. Doordat het duosysteem beschikt over twee verwarmingselementen, kan men apart van elkaar de temperatuur instellen.


- terug naar vragen -

Mocht u een vraag hebben over waterbedden maar het antwoord ontbreekt op onze website? Stuur dan een e-mail naar info@eurowaterbed.com of bel met één van onze adviseurs op het gratis telefoonnummer 0800 - 278 22 33 (NL) of 0800 - 50 353 (BE).