Veel gestelde vragen > Gezond slapen


 Wat zijn de voordelen van slapen op een waterbed?
Antwoord: Bij het slapen op een waterbed geniet u van volledige lichaamsondersteuning. Doordat het watermatras zich volledig aanpast aan de welvingen van uw lichaam, kunnen uw wervelkolom en spieren zich volledig ontspannen. Dankzij deze voordelen slaapt u sneller in en bereikt u een diepere slaap dan op een normaal matras. De ondersteuning, het comfort, en de warmte dragen bij tot een meer ontspannen houding en een goede niet onderbroken nachtrust.


- terug naar vragen -

Wat zijn de redenen om te kiezen voor een waterbed in plaats van een gewoon matras?
Antwoord: Het Eurowaterbed past zich aan, aan de contouren van uw lichaam. In een waterbed liggen uw benen iets hoger, uw bekken kantelt hierdoor vanzelf en de druk op uw wervels neemt af. Mensen die (snel) last hebben van nek en/ of rug klachten vinden sneller een ontspannen slaaphouding. Uw behoefte aan draaien ( = zoeken naar een andere slaap/ lighouding) is veel minder. Dat betekent: dieper slapen en uitgeruster opstaan. Verder is het waterbed behaagelijk warm in de winter en verkwikkend koel in de zomer, hygiŽnischer, anti allergisch, duurzaam en modieus uitgevoerd. 


- terug naar vragen -

Zijn er medische voordelen aan een waterbed?
Antwoord: Voordat het waterbed verkocht werd aan de consument, werd het al jarenlang toegepast in de medische wereld. Het waterbed voorkomt slapeloosheid, vermindert rug- en nekklachten, vermindert stress en met name bij zwangerschap en brandwonden verhoogd het waterbed slaapgenot en voorkomt doorliggen. Omdat zich in de gesloten watermatras geen stof of bacteriŽn kunnen nestelen en het watermatras eenvoudig gereinigd kan worden, wordt het waterbed veelvoudig toegepast bij de behandeling van allergieŽn en astma.


- terug naar vragen -

Vanaf welke leeftijd kunnen mijn kinderen slapen op een waterbed?
Antwoord: Een waterbed wordt afgeraden voor kinderen jonger dan 3 jaar. Wanneer een baby op zijn draait, kan hij met de neus en de mond op de onderlaag van het waterbed komen te liggen. De onderlaag van een waterbed laat geen lucht door, hierdoor kan een jong kind stikken. Slaapt u zelf in een waterbed? Dan kunt u uw kind natuurlijk wel even in bed nemen, zo lang u zelf maar wakker blijft.


- terug naar vragen - 

Mocht u een vraag hebben over waterbedden maar het antwoord ontbreekt op onze website? Stuur dan een e-mail naar info@eurowaterbed.com of bel met ťťn van onze adviseurs op het gratis telefoonnummer 0800 - 278 22 33 (NL) of 0800 - 50 353 (BE).