Rugklachten, u rug verdient een waterbed!

Rugklachten, voorkom ze met een waterbed.

Het merendeel van de Europeanen kampt met lichte tot zware rugklachten. Veelal zijn deze te wijten aan een verkeerd slaapsysteem. Voorkom toekomstige problemen en ontlast uw rug met een waterbed zodat u uitgerust en fit aan de dag begint.

Elke rug is anders en heeft zijn eigen specifieke welving. Indien u op een te hard of te zacht matras slaapt zal deze welving vervormd worden, zodat er ook 's nachts druk komt op de tussenwervelschijven. Deze tussenwervelschijven zijn eigenlijk met vocht gevulde kussentjes die als schokdempers tussen de wervels dienen. Gedurende de dag verliezen deze kussentjes langzaam vocht en dus ook veerkracht. De rug wordt hierdoor stijver en de kans dat uitsteeksels van de ruggengraat op zenuwbanen drukken wordt groter. Daarom is het uiterst belangrijk dat de tussenwervelschijven 's nachts volledig drukloos zijn, zodat ze zich weer kunnen herstellen door zich met vocht vol te zuigen. Dit kan enkel indien de wervelkolom ontspannen kan rusten.

In het waterbed wordt de ruggengraat perfect en overal ondersteund. De ruggengraat kan dus volledig ontspannen en zijn natuurlijke vorm aannemen. Het resultaat is dat u 's morgens met een ontspannen rug opstaat. Zo kunt u de belasting van een zware werkdag beter aan. Samen met de betere doorbloeding van de rugspieren vormt de aangename warmte van het waterbed een weldaad voor de vermoeide rug. Als u op een waterbed slaapt, is fris en uitgerust op staan niet moeilijk!

Voorkom rugklachten door een verkeerd matras en kom langs in onze waterbed winkel.